'Your Ocean Your Future' conference 06 juni BOZAR | Planeet Zee

'Your Ocean Your Future' conference 06 juni BOZAR

'Your Ocean Your Future' conference 06 juni BOZAR

EurOcean – European Centre for Information on Marine Science and Technology – organiseert een één dag durend evenement in BOZAR - Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) faciliteert het evenement.

De dag start met een retrospectief deel over het leven, het werk en de visie van Prof. Mário Ruivo. Mensen die hem kenden, zowel persoonlijk als professioneel, zullen vertellen hoe inspirerend en visionair hij was en hoe ambitieus zijn droom was om de oceaan centraal te stellen in onze levensstijl en het beleid.

Het programma gaat vervolgens over in een debat rond de toekomstige ontwikkelingen in de zeeën en oceaan, en hoe deze acties in lijn te brengen zijn met de missie van prof. Mário Ruivo om oceaangeletterdheid (Ocean Literacy) bovenaan de mariene agenda te plaatsen. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en NGO's, maar ook van burgers die gepassioneerd zijn door de oceaan, zullen de ochtendzitting afsluiten met het tonen van enkele innovatieve producten en initiatieven die economische ontwikkelingen, duurzaamheid, innovatie en publieke betrokkenheid combineren.

Prof. Mário Ruivo was een man van de actie en daarom zal de middagsessie gewijd zijn aan praktische activiteiten vnl. bedoeld voor de jongere generatie. Een selectie van lopende projecten rond oceaangeletterdheid, interactieve spellen, demonstraties van scheepvaarttechnologie en een kunst- en fotowedstrijd moeten dienen om het bewustzijn van alle aanwezigen te vergroten over hoe de oceaan ons beïnvloedt en hoe wij de oceaan beïnvloeden.

Eén ding is zeker, aan het einde van de dag zal niemand de Rotundazaal van de BOZAR verlaten zonder te beseffen dat elk individu en elke organisatie actie kan ondernemen rond "Onze Oceaan" en helpen om het Duurzame Ontwikkelingsdoel 14 van de Verenigde Naties te bereiken met betrekking tot gezonde oceaan.

Deelname aan het evenement is gratis, maar registratie verplicht via het online formulier.

Meer informatie over het event en de organisatoren is te vinden op de website van EurOcean.