Een lekker hapje zee!
16 november 2021Een tapenade met dulse (een roodwier) als starter, sushi (met norivellen -ook een roodwier) als hoofdgerecht en tenslotte een gezonde smoothie met zeesla. Om duimen en vingers van af te likken!
En wat drinken we daarbij? Eetbaar water! Jawel, de chefs maakten een wierenvliesje waardoor het water eetbaar werd. En omdat water maar gewoon water is, probeerden ze het ook met andere drankjes. Een proevertje van deze erg fijne namiddag vind je hier.
Vloeistoffen eetbaar maken kan je zelf ook proberen op de Dag van de Wetenschap. Ben je tussen 9 en 14 jaar oud? Schrijf je dan snel in voor één van beide momenten!
Geïnteresseerd in het koken met zeewier en algen? Hou dan de volgende editie van De Grote Rede in de gaten! Eén van de hoofdartikelen van dit gratis magazine gaat dieper in op het eten van zeewier en de kweek ervan in de Belgische Noordzee. Geschreven door Olivier De Clerck, Jessica Knoop en Loes Vandecasteele, algen(kweek)-experten van de Universiteit Gent.
Gratis inschrijven voor de (digitale of papieren) Grote Rede doe je hier!