Calling in our Corals | Planeet Zee

Calling in our Corals

Calling in our Corals

De mariene wetenschappers beschikken over honderden uren aan geluidsopnames die zijn gemaakt in beschermde zeegebieden over de hele wereld. Ze willen hiermee het succes van hun herstelwerkzaamheden opvolgen. Maar... ze hebben zelf niet genoeg tijd om al deze opnames te beluisteren.En dit is waar u een verschil kan maken! In slechts drie minuten van jouw tijd kan jij de mariene biologen van de Universiteit van Bristol (UK) helpen bij het verwerken van hun bio-akoestische geluidopnames.
Luister naar een gezond koraalrif en vergelijk het met de geluiden van een ongezond rif. Train je oor om verschillende soorten knallen, getjirp en gekraak te herkennen. Klik telkens wanneer je het geluid van een vis denkt te horen op stukjes geluidsopnames van 30 seconden. Reis met dit Google-experiment virtueel naar verschillende locaties over de hele wereld en word een echte burgerwetenschapper! Samen werk je zo mee aan een belangrijke studie voor het beschermen van de oceaan.

VLIZ-onderzoekers Clea Parcerisas en Elisabeth Debusschere droegen bij aan dit grootse Google-experiment door onderwatergeluidopnames en resultaten van hun onderzoek te voorzien (Broadband Acoustic Network dataset, 2021 - Flanders Marine Institute (VLIZ)).

Start hier de training!