Zeekrant 2020 | Planeet Zee

Zeekrant 2020

Zeekrant 2020

Met de Zeekrant willen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen de kustbewoners en kustbezoekers informeren over actuele zeethema's. Ook voor het onderwijs is de krant zeker bruikbaar, laat jouw leerlingen kennismaken met deze boeiende thema's. 

In dit nummer van de Zeekrant kom je onder andere te weten hoe het nieuwe marien ruimtelijk plan 2020-2026 eruit ziet, of de oceaan de waterbron is van de toekomst, hoe klimaatverandering het voorkomen van soorten in onze Noordzee beïnvloedt, of de opspuiting van onze stranden met zand al dan niet zinvol is, hoe wetenschappers onderzoeken of de vis op ons bord wel degelijk de soort is die we bestelden op restaurant, en zoveel meer.

Daarnaast vind je centraal in de Zeekrant een handig overzicht van de vijf meest voorkomende strandschelpen aan onze kust. Op basis van tellingen van strandschelpen door burgers op drie opeenvolgende Grote Schelpenteldagen (2018-2020) krijgen we beetje bij beetje een beeld van de toppers onder de schelpen.

Hier kan je de Zeekrant downloaden.

Wil je ook exemplaren verdelen in jouw school? Neem dan contact op met   of +32-(0)59-34 21 30. De Zeekrant is gratis te verkrijgen in het VLIZ, de Provincie West-Vlaanderen en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de Belgische kust.