Tentoonstelling over wieren in de Duinpanne ('18-'19) | Planeet Zee

Tentoonstelling over wieren in de Duinpanne ('18-'19)

Tentoonstelling over wieren in de Duinpanne ('18-'19)

In De Panne opende eind oktober 2018 het vernieuwde natuur-educatief centrum Duinpanne, de nieuwe naam voor de vroegere Nachtegaal. Na een maandenlange sluiting voor renovatiewerken, is momenteel een deel van het centrum opnieuw toegankelijk voor het publiek. Onmiddellijk wordt van wal gestoken met een interessante tijdelijke tentoonstelling over wieren.

Zeewieren en algen overal ter wereld voorkomen in zoet, brak en zout water. De tentoonstelling geeft informatie over het biotoop, de samenstelling en het leven van verschillende zeewieren en algen. Daarnaast komen bezoekers er meer te weten over de ontelbare nuttige toepassingen van zeewier. Deskundigen voorspellen ook dat zeewier steeds vaker als superfood aanzien zal worden en aan populariteit zal winnen in de keuken. Duinpanne kreeg bij de uitwerking van de expo de medewerking van zeewierexpert Olivier De Clercq van de onderzoeksgroep Fycologie van de Universiteit Gent, het VLIZ en Sioen Industries.

De expo ‘Wier algemeen’ is nog tot 22 april 2019 gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. Praktische informatie (adres en openingsuren) zijn te vinden via www.duinpanne.be.