Geofysicus onderwatertechnologie | Planeet Zee

Geofysicus onderwatertechnologie

Geofysicus onderwatertechnologie

 
Dag allemaal, mijn naam is Wim. Ik werk bij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) als mariene technicus/geofysicus en ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de algemene infrastructuur en dan vooral voor de multibeam op de Simon Stevin en de onderwaterrobot ROV Genesis.
 
Dat ik ooit voor het VLIZ zou gaan werken, had ik als student Natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht nooit gedacht. Ik was natuurkunde met bijvak geofysica gaan studeren met de intentie later als leraar op een middelbare school te werk te gaan. Tijdens mijn bachelor opleiding kwam ik er al snel achter dat mijn interesse meer bij de geofysica lag. Na een studentenjob van twee maanden in het Caribisch gebied, wist ik zeker dat dit vakgebied mij op het lijf geschreven was!
 
Toen er een vacature was voor een geofysicus om te helpen bij de opbouw van een mariene geofysica/geologie departement aan de Universiteit Gent, heb ik direct gesolliciteerd. Met veel liefde en plezier heb ik destijds van mijn passie, mijn beroep gemaakt.
Naast onderzoeken kreeg ik de kans om voor mijn job de hele wereld te mogen ontdekken. Landen als Antarctica, Siberië, Australië, Afrika en Zuid-Amerika bleven niet ongezien!
 
Daarna ben ik voor het Vlaams Instituut voor de Zee gaan werken.  De job bij het VLIZ sloot aan bij de kennis en ervaring die ik heb opgedaan aan de Universiteit van Gent. Met de komst van het nieuwe onderzoeksschip Simon Stevin, de onderwaterrobot ROV Genesis en veel andere nieuwe apparatuur heb ik hier bij het VLIZ weer vele nieuwe uitdagingen gevonden!
 

Wim Versteeg - geofysicus onderwatertechnologie