Marien meteoroloog | Planeet Zee

Marien meteoroloog

Marien meteoroloog

Hallo iedereen, mijn naam is Marc en ik werk voor het Oceanografisch Meteorologisch Station (het OMS) te Oostende. Zo’n 15 jaar ben ik verantwoordelijk voor het voorspellen van het kustweer. Ik bekijk niet alleen of het morgen een mooie stranddag wordt, maar voorspel ook de weersverwachtingen op zee, de getijen en de golven.
 
Na mijn studies heb ik twee zomerseizoenen gewerkt op het Antarctische Onderzoeksstation voor een Britse Survey. Een mooi begin van mijn carrière. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij het OMS, waar ik nog steeds werk.
 
Antarctica was ik nog niet vergeten, wat was ik blij dat ik twee zomerseizoenen van dit prachtige land heb mogen genieten. Toen ik in 2007 de kans kreeg om naast mijn job ook Polar meteoroloog te worden bij Antarctic Logistics & Expedition, heb ik deze met beide handen gegrepen. Elk jaar mag ik drie maanden naar Antarctica om daar meteorologische support te geven bij Antarctische exploitaties en expedities.  
 
Vier jaar geleden heb ik mijn eigen bedrijf ‘World Wide Weather Expeditions’ opgestart, waar ik het weer voorspel voor avontuurlijke expedities overal ter wereld. Ik voorspel bijvoorbeeld het weer voor zeilexpedities, onder andere met Dixie Dansecoer.
 
Elke werkdag verschilt van de dag ervoor, het weer verandert namelijk elke dag! En dat maakt mijn job nooit saai.
 
Marc De Keyser - marien meteoroloog bij het OMS (Oceanografisch Meteorologisch Station) te Oostende