Dompel je onder in het 8 miljoen jaar oude zeeleven - expo | Planeet Zee

Dompel je onder in het 8 miljoen jaar oude zeeleven - expo

Dompel je onder in het 8 miljoen jaar oude zeeleven - expo

In deze tentoonstelling zijn enkele bijzondere blikvangers te zien zoals de Megalodon, de grootste haai die ooit geleefd heeft. Een model op ware grootte laat de vlijmscherpe tanden zien. Je wandelt letterlijk en figuurlijk zijn bek binnen. Deze reuzenhaai maakte de wereldzeeën onveilig en jaagde daarbij o.a. op baleinwalvissen, zoals de De-Vos-vinvis, een van de eerste vinvissen ter wereld, en een voorvader van de nu nog levende bultrug en de blauwe vinvis. De expo toont een zeven meter lange skelet dat is samengesteld uit diverse vondsten, opgevist uit de Westerschelde, waar een kerkhof van oerwalvissen en -dolfijnen te vinden is. 

Een van de zeldzaamste vondsten van de paleontologische expedities op de Westerschelde is een originele bijna 40 cm grote tand van een enorme fossiele potvis (Livyatan melveilli). 

Naast deze blikvangers is er nog veel meer te zien: haaientanden van Nederlandse vindplaatsen, modellen van de dieren en een speciaal voor deze expo aangemaakte animatiefilm waarin al deze uitgestorven dieren weer tot leven zijn gewekt. Alles wetenschappelijk correct en gebaseerd op de fossielen die de Westerschelde heeft prijsgegeven. Je ziet ze zwemmen in de oeroceaan van acht miljoen jaar geleden.

Plan je bezoek naar Historyland - historisch themapark en museum