Een zomer boordevol zeeweetjes met de Zeekrant | Planeet Zee

Een zomer boordevol zeeweetjes met de Zeekrant

Een zomer boordevol zeeweetjes met de Zeekrant

Met de Zeekrant willen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen de kustbewoners en kustbezoekers onderdompelen in zeethema’s. En dat op een laagdrempelige manier. 

Wat kom je dan allemaal te weten in dit exemplaar? Je leest dat wie dicht bij zee woont zich gelukkiger voelt, dat we de komende tien jaar de oceaan vieren en of je windmolens kan recycleren. Ook kom je te weten wanneer de eerste Belgische mosselen op ons bord zullen liggen, hoe belangrijk strandredders zijn, of vissen pijn voelen en hoe dat precies zit met die winkeltjes met strandbloemen. We belichten de drie bezoekerscentra aan onze kust en op een dubbele pagina kom je alles te weten over zeehonden die de laatste jaren talrijker aanwezig zijn op onze stranden en in de Noordzee.

De informatieve Zeekrant wordt gedrukt op 50.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in het VLIZ, de Provincie West-Vlaanderen en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de kust. Je kan de Zeekrant ook digitaal lezen.

Wil je ook exemplaren gebruiken in jouw school? Neem dan contact op met