Duik in de toekomst in gloednieuwe expo ‘Zeekracht’ | Planeet Zee

Duik in de toekomst in gloednieuwe expo ‘Zeekracht’

Duik in de toekomst in gloednieuwe expo ‘Zeekracht’

Via projecties en interactieve vloeren en wanden lijkt het alsof je helemaal kopje onder gaat en op de bodem van de zee wandelt waar vissen rondom je voeten zwemmen en je overal naartoe volgen. Als je verder kijkt, dan zie je drijvende zonnepanelen, onderwaterboerderijen en bubbelgordijnen die bruinvissen beschermen tegen onderwaterlawaai. Kortom, zo zag je de zee en de haven nog nooit.

Dat komt doordat Technopolis voor het eerst gebruik maakt van een immersieve digitale ruimte om bezoekers als het ware onder te dompelen in een duurzame toekomst waar wetenschap en technologie centraal staan. Zeekracht is niet alleen een visueel en technologisch hoogstandje, inhoudelijk vertelt de expo een bijzonder sterk toekomstverhaal waarin wetenschap en innovatie de kracht van de zee optimaal benutten en haar tegelijk beschermen. 

Al spelend krijg je antwoorden op vragen zoals “Kweken we ons eten binnenkort op een onderwaterboerderij?” en “Komen er kunstmatige energie-eilanden voor Blankenberge of Oostende te liggen?”. Daarnaast kan je zelf een windmolen ontwerpen en de stroom aan land brengen, vissoorten ontdekken met een onderwaterdrone, manieren onderzoeken om groene energie op te wekken en op te slaan… Via een gigantische interactieve haventafel reis je naar de haven (of zeggen we beter energiehub) van de toekomst en ontdek je hoe/of we binnenkort vaarwel zeggen tegen schepen op fossiele brandstoffen.

Zeekracht is een expo die jong en oud zal weten te fascineren. Kleuters en kinderen zullen vooral gefascineerd zijn door het visuele spektakel. Jongeren kunnen de kracht van de zee spelenderwijs ontdekken en geraken misschien zelfs geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan in de mariene/maritieme sector? Een bezoek kan individueel of met de klas. Voor leerkrachten is het immers een ideale manier om een heleboel eindtermen te realiseren. Zowel voor de eerste, tweede als derde graad van het secundair onderwijs. De toegang tot de expo Zeekracht is inbegrepen in een dagticket voor Technopolis.

Meer info vind je hier.