Doggerland - Verdwenen wereld in de Noordzee | Planeet Zee

Doggerland - Verdwenen wereld in de Noordzee

Doggerland - Verdwenen wereld in de Noordzee

Doggerland is het enorme prehistorische landschap dat zo’n 7000 jaar geleden verdween onder het water van de Noordzee. Het is een van de grootste archeologische vindplaatsen in Europa, waar een miljoen jaar aan geschiedenis is terug te vinden. Nog steeds vindt men prehistorische gereedschappen zoals vuistbijlen, en fossielen van mammoeten, wolharige neushoorns en reuzenherten. Neanderthalers evenals de eerste moderne mensen lieten er hun sporen na.

Het publieksboek Doggerland - Verdwenen wereld in de Noordzee brengt een overzicht van het onderzoek naar die sporen, te koop in de online webshop van het museum.

Ook archeoloog en kinderboekschrijfster Linda Dielemans schreef naar aanleiding van de expo een boek over de geschiedenis van het gebied: Onder de golven. Ze neemt je een miljoen jaar mee terug in de tijd langs ijswoestijnen, reusachtige watervallen, kolkende rivieren en verwoestende vloedgolven. Je maakt kennis met alle bewoners van Doggerland: zowel de dieren als de mensen. Het boek is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en eveneens te koop via de online webshop van het museum.

De expo in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden  zal lopen tot en met 31 oktober (online reserveren).