Grote Schelpenteldag: 14 maart 2021 | Planeet Zee

Grote Schelpenteldag: 14 maart 2021

Grote Schelpenteldag: 14 maart 2021

Zelfs in coronatijden kan iedereen (zee)wetenschapper zijn voor een dag en de diversiteit van de schelpen aan onze kust helpen in kaart brengen. Ga met de klas of in jouw gezinsbubbel het strand op en verzamel 100 schelpen. Identificeer en tel ze, en maak foto’s. Via de online ScHELPdesk helpen experten je mee om jouw eventuele probleemgevallen te herkennen, vooraleer je jouw gegevens en foto’s ingeeft in het invoersysteem. Geheel coronaproof dus!

Schelpenteldag@school

Voor het eerst kunnen ook lagere scholen uit kustgemeenten deelnemen aan de Grote Schelpenteldag! In de week van 8 tot en met 12 maart gaan gidsen van de provinciale bezoekerscentra aan de slag met klassen van het vijfde en zesde leerjaar om schelpen te tellen en identificeren. Afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen trekken ze met de klassen naar het strand, of blijven ze op de speelplaats. Het is de bedoeling dat elke klas minimum 5 stalen verwerkt. Scholen in de deelnemende kustgemeenten krijgen binnenkort een oproepbrief in de bus: De Panne – Koksijde – Nieuwpoort – Middelkerke – Bredene – Blankenberge – (Zee)Brugge – Knokke-Heist.

Schrijf je in op www.groteschelpenteldag.be! Succes!

 

De Grote Schelpenteldag is een organisatie van het Vlaams Instituut voor de Zee, de Provincie West-Vlaanderen, EOS wetenschap, de Strandwerkgroep, Natuurpunt en Kusterfgoed, in nauwe samenwerking met de kustgemeenten – in het kader van LifeWatch.