Zeekrant 2018 | Planeet Zee

Zeekrant 2018

Zeekrant 2018

2018 is uitgeroepen tot het Jaar van de Noordzee. Een erkenning die “onze” zee dubbel en dik verdient! Dit nummer staat dan ook volledig in het teken van het #JaarvandeNoordzee2018. Je komt onder andere te weten waarom walrussen goed gedijden in onze kustwateren tijdens de laatste ijstijd, waarom we onze stranden beschermen met zand en niet met extra golfbrekers, of microplastics weldegelijk schadelijk zijn voor onze gezondheid, hoeveel recreatieve vissers onze kust telt, hoe het verdronken Oostende eruitzag en zoveel meer.
 
Centraal in de Zeekrant vind je een heuse ‘schelpen-zoekkaart’, opgesteld door Natuurpunt, het VLIZ, EOS en Kusterfgoed. Wil je dus weten welke schelp je net op het strand geraapt hebt? Deze herkenningssleutel helpt je een juiste naam te vinden! Als kers op de taart maak je kans op een verrassend zeepakket vol speel- of leesplezier door deel te nemen aan de wedstrijd!
 
De informatieve Zeekrant wordt gedrukt op 60.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in het VLIZ, de Provincie West-Vlaanderen en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de Belgische kust. Ze kan ook worden geraadpleegd via de VLIZ-website. Wil je ook exemplaren verdelen in je zaak, school of vereniging? Neem dan contact op met info@vliz.be of +32-(0)59-34 21 30.