Nieuwe Zeekrant 2017 verschenen | Planeet Zee

Nieuwe Zeekrant 2017 verschenen

Nieuwe Zeekrant 2017 verschenen

Al voor de tiende keer op rij serveren het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen je op WereldOceaanDag een nieuwe Zeekrant. Met deze jaarlijkse publicatie willen we de kustbewoner en kustbezoeker informeren over actuele zeethema’s. Maar deze krant is zeker ook bruikbaar in het onderwijs. Wil je ook exemplaren bekomen voor je school, zeeklas of vereniging? Neem dan contact op met info@vliz.be of +32-(0)59-34 21 30.

In dit jubileumnummer vind je o.a. een bijdrage over de 'rode redders aan zee' (of zij die zorgen voor een veilige Vlaamse kust), een overzicht van de windmolenparken in de Belgische Noordzee, tips hoe je met enkele simpele acties zwerfvuil aan de kust kan helpen verminderen, krijg je het nieuwe natuurontwikkelingsproject in het ZWIN uit de doeken gedaan, lees je wat er tegenwoordig op een etiket van vis en zeevruchten moet staan, ontdek je oude kaarten van onze kust en Noordzee in het online platform HisGisKust.

Elk jaar wordt de Zeekrant gelanceerd naar aanleiding van WereldOceaanDag op 8 juni. Ze wordt gedrukt op 80.000 exemplaren. De informatieve zomerkrant is gratis te verkrijgen in het VLIZ en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de Belgische kust. Ze kan ook worden geraadpleegd via de VLIZ-website waar de pdf van de krant te downloaden is.