Nieuwe ASO-opleiding Maritieme Wetenschappen | Planeet Zee

Nieuwe ASO-opleiding Maritieme Wetenschappen

Nieuwe ASO-opleiding Maritieme Wetenschappen

Vanaf september 2014 start het Maritiem Instituut Mercator in Oostende - als eerste in België - met een nieuwe ASO-richting Maritieme Wetenschappen (Wetenschappen-Wiskunde). Leerlingen bereiden er zich tijdens de tweede en derde graad voor op een voortgezette opleiding bij de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen, de Koninklijke Militaire School, ingenieursopleidingen of andere (maritiem georiënteerde) richtingen. Leerlingen gaan voor een uitdagende job in een sector die een hoge nood heeft aan goed opgeleid varend personeel.

Wie afstudeert aan Mercator kan zijn studies verderzetten aan de Hogere Zeevaartschool, maar is ook een vakman die door de nautische totaalkennis een toekomst kan uitbouwen bij een rederij, een scheepsbouwer, een sleep- of baggerbedrijf, de zeemacht, de koopvaardij, in de pleziervaart of op een boortoren en in de zeevisserij.
Tijdens het maritieme evenement 'Oostende voor Anker' staat het maritiem promotieforum 'Areyouwaterproof' met een infostand in de gebouwen van VLOOT dab (31 mei en 1 juni). Je kan er informatie inwinnen over de nieuwe ASO-richting Maritieme Wetenschappen en de andere maritieme opleidingen die het Maritiem Instituut Mercator organiseert: namelijk Maritieme Technieken DEK en MOTOREN (TSO), Maritieme Vorming (BSO) en het Centrum Deeltijds Onderwijs.
De school zelf is elke dag open van 8.00 tot 17.00 uur. Meer informatie kan worden bekomen via +32-(0)59-70 40 19, +32-(0)473-93 24 33 of mercator@maritiemonderwijs.be.

Link: http://www.maritiemonderwijs.be