Handboek Wetenschap van de Zee | Planeet Zee

Handboek Wetenschap van de Zee

Ons leven op aarde is fundamenteel verbonden met de oceaan. Voeding, medicijnen en grondstoffen, we halen zoveel uit de zee. Dit boek laat je allerlei fascinerende mechanismen onder het wateroppervlak ontdekken: eencelligen die een lichtje branden om een partner te veroveren, badeendjes die de wereld via zeestromingen rondreizen, mammoeten die ooit de Noordzeebodem bevolkten tot een zeespiegel die niet vlak is … En wist je bijvoorbeeld dat mensen net zoals dolfijnen blindelings obstakels kunnen ontwijken door middel van echolocatie?

De wetenschap van de zee richt zich naar iedereen die geïnteresseerd is in zeeën en oceanen. Door de keuze van de onderwerpen is het ook een ideale leidraad voor leerkrachten wetenschappen, met begrippen en concepten die relevant zijn voor het secundair onderwijs.

Evy Copejans en Michiel Smits schrijven voor het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Met dit boek tonen ze aan hoe boeiend het is om de zee te bestuderen, omdat ze zoveel invloed heeft op ons dagdagelijkse leven. Een actuele en solide wetenschappelijke inhoud wordt gegarandeerd door de samenwerking met een groot aantal zeeonderzoekers.

Het boek kan je bestellen op de site van de uitgever.